Teknistä tietoa

Täältä löydät linkkejä ja kuvastoja pdf-muodossa Chauvin-Arnoux´lta sekä muilta mittalaitetoimittajiltamme.

Esitteitä →

Maadoitusvastusmittaukset tulee suorittaa ja dokumentoida voimassa olevien määräysten mukaisesti. Kunnossapitotarkastusten yhteydessä, mittaukset suoritetaan silmukkapihtimittareiden tai maadoitustesterin avulla. Uudiskohteissa suositellaan mitattavaksi myös maaperän resistiivisyys. Voimakaapelimastoille tehtävät mittaukset voidaan suorittaa ilman käyttökatkoksia korkeataajuusmenetelmän ansiosta. Korkeataajuusmenetelmä on myös käytännöllinen mastoille sekä tuulivoimaloille tehtävissä mittauksissa.

Maadoitusvastuksen mittaus →

Täältä löydät tietoa liittyen tasa- ja vaihtovirtamittauksiin: AC / DC tai AC + DC TRMS. Tässä osiossa selvitämme myös miten vuoto- sekä käynnistysvirran mittaus onnistuu.

Virran mittaus →

Sähkölaitteistolle on Suomessa suoritettava sähköturvallisuuslain mukainen käyttöönottotarkastus ennen laitteiston tai asennuksen käyttöönottoa. Tarkastuksen tehneen henkilön tulee allekirjoittaa tarkastuspöytäkirja, josta ilmenee saadut mittaustulokset, kohteen tiedot ja yleiskuvaus käytetyistä tarkastusmenetelmistä sekä selvitys sähkölaitteiston säännösten ja määräysten mukaisuudesta.

Asennustestaus →

Moottoreille sekä muille, usean eristyskerroksen omaaville sähkölaitteille suoritettavat eristysvastuksen mittaukset antavat nopeasti tietoa laitteiden tilasta.

Eristysvastuksen mittaus →

Kaapelivaipan eheysmittaus on aika-ajoitettu koe, jonka aikana jännitettä lisätään askelletusti. Tällä tavalla kaapeli latautuu kunnolla ja saadaan aikaiseksi oikea mittausarvo. Koska jännitettä nostetaan askeleittain, voidaan kaapelivaipassa sijaitseva vika havaita käyttäen matalempaa testijännitettä turhien läpiluontien välttämiseksi.

Kaapelivaipan eheysmittaus →

Aurinkokennoasennuksille suoritettavat tarkastusmittaukset.

Aurinkokennoasennukset →

Erilaisten materiaalien vaihtelevat emissiokertoimet aiheuttavat ongelmia kun halutaan luotettavia mittausarvoja kosketuksettomassa lämpötilan mittauksessa…

Kosketukseton lämmön mittaus →

RMS-mittausten tuomat edut.

Mitä on RMS-mittaus? →

Energiatuotannon, siirron sekä jakelun tuomat korkeat kustannukset lisäävät kiinnostusta sähkön kulutuksen valvontaan….

Tehon, energian ja yliaaltojen analysointi →

Mittalaitteet jaetaan eri luokkiin IEC/EN 61010-1-standardin mukaisesti, riippuen mittauskohteesta sekä nimellisestä maksimijännitteestä, jolle laite on mitoitettu. Alla olevasta datalehtisestä ”Jännitekategoriat” löytyy taulukko, joka sisältää jännitekategoriat ja jänniteluokat. Huomioi, että kaikki jänniteluokat koskevat vaiheen ja nollan välistä jännitettä. Esimerkiksi: vaiheen ja nollan välinen jännite 690 V asennuksissa on n. 400 V, mikä tarkoittaa, että 400 V (tai korkeamman) jänniteluokan omaavaa mittalaitetta voidaan käyttää kyseisessä asennuksessa. Laitekategoria riippuu mittauskohteesta.

On olemassa useita eri kategorioita koskien standardia 61010-1.
Yhtenä esimerkkinä IEC 61243, joka koskee 2-napaisia jännitetestereitä, joiden avulla tarkistetaan kohteen käyttöjännite. Mittalaitteen tulee pystyä todentamaan kohteen jännitteettömyys, myös ilman paristoja.

Huomioi, että kaikki lisätarvikkeet, joiden jännitekategoria ja -luokka alittavat mittalaitteen luokituksen, alentavat myös mittalaitteen luokituksen lisätarvikkeen luokituksen tasolle. Esimerkiksi: Mikäli CAT IV 600 V yleismittaria käytetään yhdessä CAT II 50 V jänniteantureiden kanssa, muodostuu kokonaisuuden luokitukseksi CAT II 50 V.
Tarkista ennen mittausta missä mittaus suoritetaan ja mikä turvallisuuskategoria on välttämätön kyseisessä kohteessa.

Jännitekategoriat →

CA on tour!

CA Mätsystem järjestää vuosittain yhdessä näyttelykiertueen.
Rekassa esillä laaja valikoima Chauvin-Arnoux sekä Metrix -mittalaitteita.

Ota yhteyttä, mikäli haluat että vierailemme juuri Teidän luonanne!

Ajankohtaista

Takaisin ylös