Kalibrointi ja Huolto

Kalibrointi

CA Mätsystem auttaa myös kalibrointiin tai huoltoon liittyvissä asioissa. Kalibrointi on tarpeen, jotta voidaan olla varmoja mittaustulosten paikkansapitävyydestä. Erilaiset määräykset tai asiakkaat vaativat joissain tapauksissa, että mittaukset suoritetaan kalibroiduilla mittalaitteilla.

Mitä on kalibrointi?

Kalibrointi tarkoittaa, että selvitetään todellisen arvon ja mittalaitteen esittämän arvon eroavaisuus. Mittalaitteen antamia tuloksia verrataan tunnettuihin viitearvoihin ja saadut tulokset dokumentoidaan. Kun kalibrointi on suoritettu ja mahdolliset mittausvirheet on huomioitu, voidaan joillekin mittalaitteille suorittaa huolto tai säätää, jotta mittausvirheet saadaan poistettua. Kaikkia mittalaitteita ei voi säätää, joten mittausvirheet tulee olla hyvin dokumentoituna, jotta nämä voidaan ottaa huomioon mittalaitetta käytettäessä. 

 

 

 

Laitteiden huolto

Huollamme ja korjaamme ensisijaisesti meidän edustamia laitteita, mutta tarvittaessa autamme myös muiden valmistajien laitteisiin liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä meihin, mikäli haluat lisätietoa tai kustannusarvion.

Akkreditoitu ja jäljitettävissä oleva kalibrointi: voima, massa ja vääntömomentti

Olemme toimineet voimaa ja massaa mittaavien laitteiden valtuutettuna kalibroitsijana vuodesta 2003 lähtien sekä  momenttimittalaitteiden kalibroitsijana vuodesta 2014. Akkreditoitu tarkoittaa sitä, että yrityksen laboratoriotilat on tarkistettu virallisen ulkopuolisen tahon toimesta. CA Mätsystemin käyttämät kalibrointimenetelmät ovat hyväksyttyjä Ruotsin kansallisen akkreditointielimen (Swedac) toimesta. Sähkömittalaitteiden kalibrointi Oma kalibrointilaboratoriomme soveltuu nyt myös sähköturvallisuustestereiden sekä kaiken merkkisten eristysvastustestereiden jäljitettävissä olevaan kalibrointiin. CA ja Metrix -merkkisten sähkömittalaitteiden akkreditoitu kalibrointi suoritetaan Ranskassa, Chauvin Arnoux konserniin kuuluvan Manumesurin toimesta.

 

Ajankohtaista

  • Chauvin Arnoux Group – CA Mätsystem Sähkömessuilla Jyväskylässä 7-9.2.2024!
    2024-01-09

    CA osallistuu Jyväskylässä järjestettäville SähköValoTeleAv -messuille 7-9.2.2024. Tule tutustumaan Chauvin Arnoux sekä Metrix mittalaitteisiin messuosastollemme D 101!

  • Teknologia 23 -messut 7-9.11.2023
    2022-10-20

    Chauvin Arnoux Group osallistuu Helsingin messukeskuksessa järjestettäville Teknologia 23 -messuille 7-9.2023. Edustamme mm. korkealaatuisia Tekscan, Alluris, Fujifilm, ETL sekä Chauvin Arnoux -mittalaitteita, jotka soveltuvat paine-, veto- ja vääntövoiman sekä sähköteknisiin mittauksiin. Tarjoamme myös laadukkaita ja monipuolisia kalibrointipalveluja.

  • UUTTA: Fujifilm-mittauskalvot löytyvät nyt nettisivuiltamme!
    2021-07-01

    Ainutlaatuiset Fujifilm-paineenmittauskalvot löytyvät nyt suomenkielisiltä nettisivuiltamme. Valikoimaan kuuluu kertakäyttöiset PRESCALE-paineenmittauskalvot, THERMOSCALE-lämmönmittauskalvot sekä UVSCALE-ultraviolettivalon mittauskalvot Leikkaa halutun kokoinen pala rullasta tai valmiista arkeista ja aseta tämä tarkasteltavien pintojen väliin. Paineenjakauma/Lämmönjakauma/UV-valon jakauma näkyy kalvossa eri värisävyinä.           

  • UUTTA: Tekscan pintapaineen mittausjärjestelmät löytyvät nyt nettisivuiltamme!
    2021-02-17

    Ruotsalainen CA Mätsystem toimii korkealaatuisten, yhdysvaltalaisvalmisteisten Tekscan-järjestelmien sekä -antureiden edustajana myös Suomessa. Tekscan tarjoaa laajan valikoiman mittalaitteita erilaisiin mittaus- ja testausvaiheisiin teollisuudessa sekä lääketieteen eri sovelluksiiin. Tekscan-järjestelmiin pääset tutustumaan klikkaamalla Pintapaineen mittaus – Tekscan -alaosastoa. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa edustamistamme pintapaineen mittausjärjestelmistä: info@camatsystem.com