← Takaisin

Jännitekategoriat

Mittalaitteet jaetaan eri luokkiin IEC/EN 61010-1-standardin mukaisesti, riippuen mittauskohteesta sekä nimellisestä maksimijännitteestä, jolle laite on mitoitettu. Alla olevasta datalehtisestä ”Jännitekategoriat” löytyy taulukko, joka sisältää jännitekategoriat ja jänniteluokat. Huomioi, että kaikki jänniteluokat koskevat vaiheen ja nollan välistä jännitettä. Esimerkiksi: vaiheen ja nollan välinen jännite 690 V asennuksissa on n. 400 V, mikä tarkoittaa, että 400 V (tai korkeamman) jänniteluokan omaavaa mittalaitetta voidaan käyttää kyseisessä asennuksessa. Laitekategoria riippuu mittauskohteesta.

On olemassa useita eri kategorioita koskien standardia 61010-1.
Yhtenä esimerkkinä IEC 61243, joka koskee 2-napaisia jännitetestereitä, joiden avulla tarkistetaan kohteen käyttöjännite. Mittalaitteen tulee pystyä todentamaan kohteen jännitteettömyys, myös ilman paristoja.

Huomioi, että kaikki lisätarvikkeet, joiden jännitekategoria ja -luokka alittavat mittalaitteen luokituksen, alentavat myös mittalaitteen luokituksen lisätarvikkeen luokituksen tasolle. Esimerkiksi: Mikäli CAT IV 600 V yleismittaria käytetään yhdessä CAT II 50 V jänniteantureiden kanssa, muodostuu kokonaisuuden luokitukseksi CAT II 50 V.
Tarkista ennen mittausta missä mittaus suoritetaan ja mikä turvallisuuskategoria on välttämätön kyseisessä kohteessa.


CA on tour!

CA Mätsystem järjestää vuosittain yhdessä näyttelykiertueen.
Rekassa esillä laaja valikoima Chauvin-Arnoux sekä Metrix -mittalaitteita.

Ota yhteyttä, mikäli haluat että vierailemme juuri Teidän luonanne!

Ajankohtaista

Takaisin ylös